-Видео

Ciasto Kubu[
Смотрели: 3 (0)
Ciasto Shrek
Смотрели: 9 (0)
Ciasto Cappuccino
Смотрели: 9 (0)
Krajanka makowa
Смотрели: 1 (0)

 -Поиск по дневнику

Поиск сообщений в Lara_Ku

 -Подписка по e-mail

 

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 01.05.2014
Записей: 303
Комментариев: 32
Написано: 347


Пляцок "Сезамовець"(Sezamowiec)

Суббота, 03 Мая 2014 г. 18:45 + в цитатник

Пляцок "Сезамовець"(Sezamowiec)

Інгредієнти

Для 1 коржа
50 г
1 ст. ложка
2 ст. ложки
200 г
 
Тісто
2 1/2 склянки
маргарин (вершковий)
200 г
1/2 склянки
5 шт.
1 ч. ложка
20 г
 
Для 2 коржа
джем сливовий (кислий)
5 ст. ложок
5 шт.
1 склянка
200 г
 
Халвовий крем
халва (ванільна)
200 г
200 г
1/3 склянки
 
Розраховано на 20 порцій

Пропоную вашій увазі ще один польський пляцок. Називається він Сезамовець (Sezamowiec).
Поєднання пісочного коржа з карамелізованим кунжутом, ароматного халвового крему і ще одного пісочного коржа з кислуватим сливовим джемом і ніжною кокосовою шапинкою чудове. Пляцок не тільки смачний, але і красивий в розрізі — шестишаровий зріз пляцка приковує до себе увагу.

ПРИГОТУВАННЯ:

ТІСТО:
Посікти ножем борошно, просіяне з розпушувачем, маргарин. Додати цукор і швидко розтерти на крихту. Додати жовтки. Замісити тісто. Поставити тісто до холодильника на 40-50 хвилин.
Розділити тісто на 2 рівні частини:

Деко розміром 25х25 см простелити кулінарним папером і рівномірно розподілити на ньому руками одну чаcтину тіста. Змастити тісто сливовим джемом:

Білки збити на круту піну, поступово частинами додаючи цукор:

Вмішати в білкову піну частинами кокосову стружку:

Викласти кокосову масу на сливовий джем:

Випікати приблизно 25-30 хвилин при 180*С до зарумянювання кокосової шапинки:

Для другого коржа в пательні сполучити вершкове масло і цукор. Нагріти до легкої карамелізації:

Додати штучний мед, кунжут.Готувати, помішуючи, 1-2 хвилини до легкого зарумянювання кунжуту:

Другу частину тіста розподілити на деку, покритому кулінарним папером. На тісто рівномірно викласти закарамелізований кунжут:

Випікати приблизно 20 хвилин при 180*С.До легкого зарумянювання коржа.
КРЕМ:
Масло збити на пухку масу з цукровою пудрою. У збиту масу частинами додавати покришену халву, постійно збиваючи:

Маса виходить пухкою і ніжною, з легким ванільно-халвовим смаком:

Складаємо пляцок:
На нижній пісочно-кунжутний корж викладаємо халвовий крем. Зверху — пісочно-кокосовий корж.Злегка притискаємо.
Пляцок слід поставити мінімум на добу в холодильник. Найкраще пляцок буде смакувати через дві доби.
Перед подачею нарізаємо пляцок квадратиками:

Смачного!

Link

Рубрики:  ТОРТЫ/- пляцки
Метки:  

Процитировано 12 раз
Понравилось: 4 пользователям

 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку