Пляцок "Сезамовець"(Sezamowiec) |
Для 1 коржа | |
50 г | |
1 ст. ложка | |
2 ст. ложки | |
200 г | |
Тісто | |
2 1/2 склянки | |
маргарин (вершковий)
|
200 г |
1/2 склянки | |
5 шт. | |
1 ч. ложка | |
20 г | |
Для 2 коржа | |
джем сливовий (кислий)
|
5 ст. ложок |
5 шт. | |
1 склянка | |
200 г | |
Халвовий крем | |
халва (ванільна)
|
200 г |
200 г | |
1/3 склянки | |
Розраховано на 20 порцій |
Пропоную вашій увазі ще один польський пляцок. Називається він Сезамовець (Sezamowiec).
Поєднання пісочного коржа з карамелізованим кунжутом, ароматного халвового крему і ще одного пісочного коржа з кислуватим сливовим джемом і ніжною кокосовою шапинкою чудове. Пляцок не тільки смачний, але і красивий в розрізі — шестишаровий зріз пляцка приковує до себе увагу.
ТІСТО:
Посікти ножем борошно, просіяне з розпушувачем, маргарин. Додати цукор і швидко розтерти на крихту. Додати жовтки. Замісити тісто. Поставити тісто до холодильника на 40-50 хвилин.
Розділити тісто на 2 рівні частини:
Деко розміром 25х25 см простелити кулінарним папером і рівномірно розподілити на ньому руками одну чаcтину тіста. Змастити тісто сливовим джемом:
Білки збити на круту піну, поступово частинами додаючи цукор:
Вмішати в білкову піну частинами кокосову стружку:
Викласти кокосову масу на сливовий джем:
Випікати приблизно 25-30 хвилин при 180*С до зарумянювання кокосової шапинки:
Для другого коржа в пательні сполучити вершкове масло і цукор. Нагріти до легкої карамелізації:
Додати штучний мед, кунжут.Готувати, помішуючи, 1-2 хвилини до легкого зарумянювання кунжуту:
Другу частину тіста розподілити на деку, покритому кулінарним папером. На тісто рівномірно викласти закарамелізований кунжут:
Випікати приблизно 20 хвилин при 180*С.До легкого зарумянювання коржа.
КРЕМ:
Масло збити на пухку масу з цукровою пудрою. У збиту масу частинами додавати покришену халву, постійно збиваючи:
Маса виходить пухкою і ніжною, з легким ванільно-халвовим смаком:
Складаємо пляцок:
На нижній пісочно-кунжутний корж викладаємо халвовий крем. Зверху — пісочно-кокосовий корж.Злегка притискаємо.
Пляцок слід поставити мінімум на добу в холодильник. Найкраще пляцок буде смакувати через дві доби.
Перед подачею нарізаємо пляцок квадратиками:
Смачного!
Рубрики: | ТОРТЫ/- пляцки |
Комментировать | « Пред. запись — К дневнику — След. запись » | Страницы: [1] [Новые] |