-Рубрики

 -Поиск по дневнику

Поиск сообщений в Рецепты_от_КУМЫ

 -Подписка по e-mail

 

 -Интересы

рецепты украинской кухни: забытой и современной

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 12.07.2013
Записей: 870
Комментариев: 196
Написано: 1191


Гусак фарширований

Вторник, 08 Декабря 2015 г. 15:42 + в цитатник
Наталья_Ивушка все записи автора

 

Гусак фарширований
Інгредієнти:

• Гусак — 3-3,5 кг
• Картопля — 1 кг
• Кислі яблука («Антонівка») — 3 шт. (великі)
• Сіль, перець — за смаком

Приготування:
 Смажений гусак – чудове святкове блюдо на Різдво чи Новий рік.

Гуся добре вимити, натерти сіллю і перцем всередині і зовні.Залишити на 2 години в прохолодному місці. Картоплю почистити, нарізати кубиками або брусочками, відварити в підсоленій воді до напівготовності. Яблука почистити, видалити серцевину й нарізати шматочками. Змішати яблука та картоплю. Гуся нафарширувати яблучно-картопляною начинкою, зашити. Викласти гусака на лист спинкою вниз. Поставити в духовку, смажити при температурі 200° С протягом 2-3 годин.

Дерев'яна тонка паличка повинна проколювати тушку без зусиль. Гуся можна накрити фольгою, щоб не пригорав. Під час смаження треба періодично поливати гусака жиром, який утворився. З готового гусака видалити нитки і вийняти фарш. Фарш викласти на овальне блюдо, зверху покласти гуся. Гуся можна фарширувати також свіжою капустою, гречаною кашею з грибами і цибулею, яблуками. Цим же способом можна приготувати і качку.

55.png

 

Серия сообщений "Гусь":
Часть 1 - Гусак фарширований
Часть 2 - Винная утка от Бартоломео Скаппи

Рубрики:  Блюда из птицы
Метки:  

Процитировано 1 раз
Понравилось: 1 пользователю