-Рубрики

 -Поиск по дневнику

Поиск сообщений в Рецепты_от_КУМЫ

 -Подписка по e-mail

 

 -Интересы

рецепты украинской кухни: забытой и современной

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 12.07.2013
Записей: 870
Комментариев: 196
Написано: 1191


Старовинні рецепти галицької кухні початок ХХ ст. "ГУСЛЯНКА"

Пятница, 16 Октября 2015 г. 22:38 + в цитатник
Мальва2015 все записи автора

 


ОРИГІНАЛЬНІ РЕЦЕПТИ 20-30 рр. ХХ ст.

від О. Заклинської:
Дуже здорова наша страва якою жиють гуцули є гуслянка. Подаю припис як єї робити дома, щоби спопуляризувати сю страву богату у вітаміни. Г

линяне або деревяне начиня, відповідної величини коновочку, спарити, висушити і вимастити в середині сметаною квасною.

Тимчасом підгріти незбиране свіже молоко до 60°, відставити, щоби трохи перестигло і літне вляти до тої коновочки вимащеної сметаною.

Лишити в теплім 48 г. і не кривати.

Молоко зітнеся, але не буде мати в собі сирватки як квасне, лиш хоч кілько стоїть, буде все одностайне і таке як сметана.

Знамените на вечеру до кулеші, або до колоченої бульби.

На другий раз лишити собі трохи гуслянки, на заквашення замість сметани і нею вимастити стіни і дно коновки, яку треба все за кождим новим наливаням чисто вимити і випарити.

Спробуйте, не пожалуєте!
Смак минулого:)

55.png

 

Серия сообщений "Украинская кухня":
Часть 1 - Медові цукерки. Забута українська кухня.
Часть 2 - Закарпатська кухня. Чорна поливка
Часть 3 - Українська кухня. Свиняча полядвиця
Часть 4 - Украинская кухня. Вареники с маком
Часть 5 - Старовинні рецепти галицької кухні початок ХХ ст. "ГУСЛЯНКА"
Часть 6 - 10 головних особливостей стародавньої української кухні
Часть 7 - Смачна Гуцульщина: 12 апетитних гуцульських страв
Часть 8 - Перкельт - закарпатська кухня
Часть 9 - П'ятірка найсмачніших пісних страв української кухні!
Часть 10 - Ленивые голубцы от Аллы Ковальчук и Лилии Ребрик («Все буде смачно!»)

Серия сообщений "Закарпатская кухня":
Часть 1 - Галушки бульбяні. Рецепти української галицької кухні 20-30 рр. ХХ ст.
Часть 2 - Закарпатська кухня. Чорна поливка
Часть 3 - Старовинні рецепти галицької кухні початок ХХ ст. "ГУСЛЯНКА"
Часть 4 - Українська кухня. Сало по-закарпатськи
Часть 5 - Макогони. Рецепти української галицької кухні
Часть 6 - ГУЦУЛЬСЬКИЙ ХЛІБ ~ СИМВОЛ СОНЦЯ
Часть 7 - Смачна Гуцульщина: 12 апетитних гуцульських страв
Часть 8 - Перкельт - закарпатська кухня

Серия сообщений "Забытая украинская кухня":
Часть 1 - Медові цукерки. Забута українська кухня.
Часть 2 - Старовинні рецепти галицької кухні початок ХХ ст. "ГУСЛЯНКА"
Часть 3 - Старовинні рецепти галицької кухні початок ХХ ст. Пампухи
Часть 4 - Макогони. Рецепти української галицької кухні
Часть 5 - Стародавня українська кухня. Медяники-миколайчики
Часть 6 - Смачна Гуцульщина: 12 апетитних гуцульських страв
Часть 7 - П'ятірка найсмачніших пісних страв української кухні!

Рубрики:  Блюда из молокопродуктов и творога
Метки:  
Понравилось: 1 пользователю