-Рубрики

 -Поиск по дневнику

Поиск сообщений в яця

 -Подписка по e-mail

 

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 13.02.2012
Записей: 5833
Комментариев: 142
Написано: 6267


Шарлотку за бабусиним рецептом

Понедельник, 21 Сентября 2020 г. 11:36 + в цитатник

ІНГРЕДІЄНТИ

ТІСТО
Борошно пшеничне
4 скл.
Порошок до печива
1 ст. л.
Цукрова пудра
1 скл.
Сметана 30%
2 ст. л.
Масло вершкове 82,5%
300 г (1,5 уп.)
Яєчний жовток
6 шт. (великі)
НАЧИНКА
Яблуко
10 шт. (кислі)
Кориця мелена
2 ч. л.
Вода
0.25 скл.
Цукор
1 скл.
Крохмаль картопляний
2 ст. л.
Лимонний сік
3 ст. л.
МУС
Яєчний білок
6 шт.
Цукор
0.5 скл.
Ванільний пудинг
1 шт.
Сухарі панірувальні
3 ст. л. (солодкі)
 
Цукрова пудра
за смаком (для декору)

На свята я готую смачну шарлотку за рецептом моєї бабусі. Мені подобається в цій випічці все: соковита яблучна начинка, хрустка скоринка і ніжний білковий мус. За смаком така шарлотка нітрохи не гірша магазинних тортів. Вона виглядає дуже вишукано, прекрасно доповнює святковий стіл. Ділюся сімейним рецептом з вами.

ПРИГОТУВАННЯ:

Тісто

У велику миску через сито просійте борошно, пекарський порошок і цукрову пудру. Охолоджене масло наріжте дрібно ножем. Розітріть з борошном до утворення крихти.

У крихту додайте сметану і жовтки. Гарненько перемішайте. Розділіть тісто на частини в співвідношенні 1/3 і 2/3. Відправте в холодильник на кілька годин охолоджуватися.

Начинка

Яблука очистіть від шкірки і поріжте на шматочки. Покладіть їх в каструлю, налийте туди воду. Кип’ятіть хвилин 15 під закритою кришкою. Додайте цукор і корицю, злегка перемішайте.

У мисочці з’єднайте крохмаль і сік лимона. Додайте до яблук і тушкуйте ще пару хвилин. Готова маса повинна бути дуже густою. Форму для випічки потрібно змастити маслом. Більшу частину охолодженого тіста натріть на тертці і розподіліть рівномірним шаром. Випікайте 8 хвилин при 180 градусах.

Випікання десерту

Охолоджені білки збийте в міцну піну. В кінці процесу збивання поступово всипте цукор і порошковий пудинг. Якщо ви збиваєте міксером, то включайте найповільніший режим. Бабуся зазвичай збиває мус віночком.

Тепер приступіть до формування десерту. На спечене тісто викладіть шар панірувальних сухарів. Потім шар тушкованих яблук і мус. Зверху натріть третину тіста. Випікайте близько години при 180 градусах. Скоринка повинна придбати апетитний рум’яний відтінок. Готову шарлотку потрібно охолодити і присипати цукровою пудрою. Смачного!

/popoisty.com/wp-content/uploads/2020/09/sharlotka-za-babusynym-receptom1-294x221.jpg" target="_blank">https://popoisty.com/wp-content/uploads/2020/09/sh...abusynym-receptom1-294x221.jpg 294w, https://popoisty.com/wp-content/uploads/2020/09/sh...-babusynym-receptom1-24x18.jpg 24w, https://popoisty.com/wp-content/uploads/2020/09/sh...-babusynym-receptom1-36x27.jpg 36w, https://popoisty.com/wp-content/uploads/2020/09/sh...-babusynym-receptom1-48x36.jpg 48w" width="700" />

https://popoisty.com/5576/?fbclid=IwAR3n4WvIap2xSv...ejToe8hhBxE158Tm_cdLXg01sdthcM

Рубрики:  кулинария/випичка

 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку