-Цитатник

Без заголовка - (0)

Ароматные бомбочки для... туалета:) Рецепты Бомбочки для дезинфекции и ароматизации туалета ...

Без заголовка - (0)

Логопедия" от Ксю11111 Логопедия": Часть 1 - Игры в картинках со звуками С, Ш. 5-7...

Без заголовка - (0)

"ЛиРу": ликбез. Бродилка по дневникам №2 ЛИКБЕЗ - ликвадация безграмотности. Для просмотр...

Без заголовка - (0)

Новое Оформление дневника для Лирушников. Это более полный вариант УРОКОВ с новыми добавлениями...

Без заголовка - (0)

Более 100-та подробнейших мастер-классов по украшению пирогов и разделке теста Огромное спасибо а...

 -Поиск по дневнику

Поиск сообщений в shuli_k

 -Подписка по e-mail

 

 -Сообщества

Читатель сообществ (Всего в списке: 3) Ссылочки_малятам Мода_и_стиль_с_Сусловым WiseAdvice

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 22.07.2011
Записей:
Комментариев:
Написано: 4792


Без заголовка

Пятница, 16 Августа 2013 г. 01:42 + в цитатник

חיתוכיות קוקוס לימוניות לפסח

מספר מנות: תבנית מלבנית 30X23  |  מקור מתכון: מתכון: דנית סלומון צילום:יהודה סלומון. מתוך הספר של דנית סלומון "עוגות שאהבתי".  |  זמן עבודה: 35 דקות  |  מיומנות: בינוני
דנית סלומון משתפת אותנו במתכון נהדר ועסיסי שיעשה לכם את הפסח!
מאת : עורכת דניאלה
דירוג גולשים
פרטי
המתכון
מצרכים:
 
לבסיס:
 
175 גרם עוגיות כשרות לפסח (הפשוטות, שנראות כמו ביסקוויט עבה)
 
1 כף סוכר
 
75 גרם חמאה מומסת
 
למלית הלימון:
 
75 גרם חמאה רכה
 
¼ כוס סוכר
 
קליפה מגוררת מלימון צהוב גדול
 
3 ביצים טרופות
 
2 כפות קורנפלור, או קמח תפוחי אדמה
 
¾ כוס קוקוס טחון
 
5 כפות מיץ לימון סחוט טרי
 
לזיגוג ולעיטור:
 
25 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
 
200 גרם אבקת סוכר
 
4 כפות מיץ לימון
 
4 כפות שבבי קוקוס מתוקים או קוקוס טחון
 
אופן הכנה:

1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים תבנית מלבנית 23x30 ס"מ ומרפדים את תחתיתה ואת דופנותיה בנייר אפייה.
2. מכינים את הבסיס: טוחנים יחד עוגות שבורות וסוכר במעבד מזון. מוסיפים לפירורים חמאה מומסת ומערבבים היטב. משטחים את התערובת על תחתית התבנית ואופים במשך 10-8 דקות, עד ששכבת הפירורים יבשה למגע ומתחילה להזהיב בשוליים. מוציאים מהתנור ומצננים במשך 15 דקות לפחות.
3. בינתיים, מכינים את המלית: בקערה בינונית מערבלים את החמאה עם הסוכר ועם קליפת הלימון לתערובת אוורירית. מוסיפים את הביצים בהדרגה ומערבלים היטב אחרי כל הוספה.
4. מוסיפים לתערובת החמאה קורנפלור וקוקוס טחון ומערבלים תוך הוספה הדרגתית של מיץ הלימון - בשלב הזה התערובת כאילו "מתפרקת" לגושים קטנטנים, אבל זה לא פוגם במרקם הסופי של המלית.
5. בעזרת כף מפזרים את תערובת הקוקוס על כל שטח הבסיס האפוי ומורחים אותה בשכבה אחידה. מחזירים את התבנית לתנור ואופים במשך 20-17 דקות נוספות, עד שתערובת הלימון יבשה ויציבה למגע, אך עדיין בהירה. מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים בזמן שמכינים את הזיגוג.
6. מכינים את הזיגוג: שמים את החמאה בקערה חסינת־חום המונחת מעל סיר מלא עד חציו במים על סף רתיחה. מוסיפים אבקת סוכר ומיץ לימון ובוחשים בהתמדה עד שהתערובת חלקה לגמרי ודלילה מספיק למריחה. מסירים מהאש, יוצקים מיד על העוגה החמה ומורחים בזריזות, לפני שהזיגוג יתקשה. זורים מיד על הזיגוג הלח שבבי קוקוס או קוקוס טחון ומהדקים קלות כדי שיידבקו אל הזיגוג. מצננים וחותכים למלבנים או לריבועים בגודל הרצוי.
הערה: לחיתוכיות פרווה מחליפים את החמאה ב"מחמאה" (מרגרינה בטעם חמאה).

Рубрики:  десерты
ugot

 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку