Пятница, 16 Августа 2013 г. 01:27
+ в цитатник
ריבועי חמאת בוטנים ושיבולת שועל
24-26 ריבועים
מרכיבים:
2 כוסות שיבולת שועל להכנה מהירה
¾ כוס חמאת בוטנים לא ממותקת
½ כוס סילאן
2- 3 כפות מים
קורט מלח
½ כפית ציפורן
¼ כפית ג'ינג'ר טחון
אופן הכנה:
-
מניחים בקערה חמאת בוטנים, סילאן מלח ותבלינים. בקערה נפרדת מניחים את שיבולת השועל, מחממים תנור ל-180 מעלות, ומרפדים תבנית מלבנית או תבנית תנור בנייר אפייה.
-
מחממים את הסילאן וחמאת הבוטנים כחצי דקה עד דקה במיקרוגל עד שהם מתרככים (לחילופין ניתן לחמם על הגז בסיר קטן).
-
מערבבים היטב ויוצקים מעל שיבולת השועל.
-
באמצעות כף או מרית מערבבים ודוחסים את התערובת ומוודאים שכל שיבולת השועל מצופה בחמאת בוטנים וסילאן. התערובת בשלב זה מעט פירורית, ניתן להוסיף מים עד לקבלת תערובת אחידה ומעט דביקה.
-
משטחים את התערובת בתבנית בשכבה אחידה ככל האפשר. מהדקים ודוחסים בידיים, ומיישרים באמצעות מרית רטובה.
-
באמצעות חותכן פיצה או סכין חדה חותכים לריבועים.
-
אופים כ-20 דקות עד שהריבועים מזהיבים.
-
כשהריבועים עדיין חמים, מפרידים אותם אחד מהשני עם סכין ונותנים להם להצטנן לחלוטין.שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר.
הערות:
-
אני לא שיטחתי את התערובת בצורה אחידה, לכן הקצוות קצת נשרפו לי. אני ממליצה לשטח את התערובת בצורה אחידה ככל האפשר, או לאפות בתבנית ריבועית או מלבנית קטנה יחסית, כזו שהתערובת תמלא את כולה. חשוב לרפד אותה בנייר אפייה לחילוץ קל,וככה נימנע מקצוות שרופים.
-
את חמאת הבוטנים אפשר להחליף בטחינה (מעולה) או בחמאת אגוזים או שקדים.
-
ניתן להוסיף אגוזים או שוקולד צ'יפס, ופירות יבשים שאוהבים.
-
הציפורן והג'ינג'ר הם בגדר המלצה בלבד. אני מכורה קשות לג'ינג'ר שאני מוסיפה אותו לכל מה שאני יכולה. אפשר להשמיט אם לא אוהבים.
-
השתמשתי בשיבולת שועל להכנה מהירה, אבל אפשר להשתמש גם בשיבולת שועל רגילה.
-
Запись понравилась
-
0
Процитировали
-
0
Сохранили
-