Серце з перцем |
Смажені курячі сердечка, в цитриново-перцевому маринаді. Такі гострі валентинки.
Як казав Чехов – “В курці повинно бути все прекрасним – і м’ясо, і печінка, і шлунок, і серце”.
І якщо більш-менш зрозуміло, що робити з м’ясом, то з субпродуктами складніше, бо не всі їх люблять. Звісно, супер-корисним м’ясом нашу курятину не назвеш, але шо поробиш.
І щоб не засмучуватися, то найкраще приготувати щось смачненьке – наприклад смажені курячі сердечка в цитриново-перцевому маринаді.
Потрібно:
~ кілограм сердець (обрізати судинки, зняти плівки, добре промити)
1 цибулина, 3-4 зубці часничку
1 цитрина
ложка зеленого “Пекельного перцю” від “Шкварки”*
сіль, дрібка цукру
Я з сердець не зрізаю товщ, бо що з них тоді лишиться? а просто не додаю олії на пательню. Латки товщу витопляться і дадуть достатню кількість для смаження. Але промити від згустків крові потрібно дуже акуратно.
Цибульку, часник і пів цитрини дрібно ріжу, з другої половини цитрини витискаю сік, додаю сіль, цукор і перець і цим маринадом замариновую серця на пів годинки.
Як минув час – кидаю сердечка смажитися на розігріту пательню, але так, щоб часточок маринаду на них майже не було. Чому? – щоб завчасно не підгоріли.
Спочатку серця пустять дуже багато юшки, даємо їй википіти (це хв зо 10) і потім – трошки підсмажитися самим сердечкам. Як почнуть рум’янитися – вливаємо в пательню “маринад”, ще раз даємо википіти і підсмажитися. Все.
Загальний час приготування – пів години на маринування і 20-25 хвилин для підсмажити.
Як на мене, смажені курячі сердечка – це ідеальна страва до шклянки пива.
* Якщо божественного Пекельного перцю від Шкварки у вас немає – можете підперчити тим, чим любите – гострою паприкою, чи просто чорним меленим перцем.
Рубрики: | Блюда из субпродуктов |
« Пред. запись — К дневнику — След. запись » | Страницы: [1] [Новые] |