Ароматные бомбочки для... туалета:) Рецепты Бомбочки для дезинфекции и ароматизации туалета ...
Без заголовка - (0)Логопедия" от Ксю11111 Логопедия": Часть 1 - Игры в картинках со звуками С, Ш. 5-7...
Без заголовка - (0)"ЛиРу": ликбез. Бродилка по дневникам №2 ЛИКБЕЗ - ликвадация безграмотности. Для просмотр...
Без заголовка - (0)Новое Оформление дневника для Лирушников. Это более полный вариант УРОКОВ с новыми добавлениями...
Без заголовка - (0)Более 100-та подробнейших мастер-классов по украшению пирогов и разделке теста Огромное спасибо а...
Без заголовка |
פשטידת לימון לחג שבועות ולא רק.ניחוח נפלא התפשט בכל הבית כשאפיתי את הפשטידה הזו.חגיגה לאוהבי הלימון.
(הפשטידה מספר פשטידות של דנית סלומון שקניתי לפני שבועיים.)
מרוב שהיתה טעימה הוכנה פעמיים ,בשבועות הקרוב מתכוונת להכינה שוב.
פשטידת לימון/דנית סלומון
תבנית קטנה מרובעת 24*24
ובנוסף :תבנית גדולה של התנור תשמש ליצירת אדים.
חום אפיה כ190 מעלות
כוס מידה סטנרטית 240 סמ"ק
"מלמעלה היא נראת כעוגה אבל כשנועצים בה כף מתגלת ההפתעה" :
קרם לימון חלקלק ועשיר.
"פשטידת קינוח מרעננת"
מצרכים:
הערות שלי בסוף המתכון.
75 גר' חמאה רכה
3/4 כוס סוכר
קליפת לימון מגוררת מלימון גדול
3 ביצים גדולות מופרדות
1/4 כוס מיץ מלימון טרי
3/4 כוס קמח תופח
2 כוסות חלב
1 שקיק סוכר וניל.
הכנה:
שמים חמאה,סוכר,וקליפת לימון בקערה ומקציפים בוו גיטרה(מצורפת תמונה) לתערובת בהירה ואוורירית.מוסיפים את החלמונים לתערובת המוקצפת-אחד בכל פעם-ומקציפים היטב אחרי כל הוספה.
מוסיפים את המיץ לימון לקערה ומנפים פנימה קמח,מערבלים במהירות נמוכה ומוסיפים את החלב בהדרגה תוך כדי ערבול.
בקערה שנייה מקציפים את החלבונים לקצף יציב.
מוסיפים סוכר וניל בהדרגה ומקציפים לקצף מבריק וגמיש.
מקפלים רבע מכמות הקצף לתוך קציפת הלימון.
מוסיפים את הקצף הנותר ומבליעים בתנועות קיפול.
מעבירים לתבנית משומנת גם בדפנות.
מכניסים לתנור חם תבנית גדולה של התנור מים רותחים בגובה 2 ס"מ .
שמים מעל התבנית עם המים הרותחים את התבנית עם התערובת שהכנו.
אופים במרכז התנור כשעה אחת -180- 190 מעלות
או עד שהפשטידה מזהיבה ומרכזה יציב למגע.
אפשר עם תוספת קצפת/תותים.
הערות:
לא היתה לי תבנית בגודל הזה
השתמשתי בתבנית חד פעמית: עמוקה:אורך 26 ,רוחב 19 ס"מ עומק 5.6
בפעם האחרונה השתמשתי בתבנית עגולה מס' 22
אם הפשטידה מתחילה להשחים מלמעלה לקחת נייר כסף ולעטוף אותה(זהירות עם המים)לשים לב אחרי 30 דקות.
כשהיא מוכנה להוציא בזהירות ,המים הרותחים עדיין יהיו בתבנית הגדולה.
הבלילה נוזלית לפני האפיה,לא לחשוש באפיה הבלילה מתיצבת.
טעימה כשהיא קרה או בטפרטורת החדר !
הכנתי אותה פעמיים מכיוון שחוסלה מהר מדי.
מים הרותחים:קודם שמתי את התבנית עם הבלילה בתוך תבנית גדולה ואז מזגתי מים רותחים(בתוך התבנית הגדולה)
בהצלחה!
Рубрики: | ugot |
Комментировать | « Пред. запись — К дневнику — След. запись » | Страницы: [1] [Новые] |