-Цитатник

Без заголовка - (0)

Ароматные бомбочки для... туалета:) Рецепты Бомбочки для дезинфекции и ароматизации туалета ...

Без заголовка - (0)

Логопедия" от Ксю11111 Логопедия": Часть 1 - Игры в картинках со звуками С, Ш. 5-7...

Без заголовка - (0)

"ЛиРу": ликбез. Бродилка по дневникам №2 ЛИКБЕЗ - ликвадация безграмотности. Для просмотр...

Без заголовка - (0)

Новое Оформление дневника для Лирушников. Это более полный вариант УРОКОВ с новыми добавлениями...

Без заголовка - (0)

Более 100-та подробнейших мастер-классов по украшению пирогов и разделке теста Огромное спасибо а...

 -Поиск по дневнику

Поиск сообщений в shuli_k

 -Подписка по e-mail

 

 -Сообщества

Читатель сообществ (Всего в списке: 3) Ссылочки_малятам Мода_и_стиль_с_Сусловым WiseAdvice

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 22.07.2011
Записей:
Комментариев:
Написано: 4792


Без заголовка

Среда, 28 Августа 2013 г. 21:26 + в цитатник

חיתוכיות פרג מבצק שמרים-פריך

 

Poppy-Seed Shortbread Squares



חיתוכיות בצק פריך
במילוי מלית פרג מתוקה
 
 
 
 
לאוהבי הפרג - מתכון וטעים שמתאים לכל עת


תמונת החיתוכיות עם קישור ישיר לרשומה עלו גם לאתרים
DISHFOLIO
FOODEPIX
KITCHEN  ARTISTRY
WILD YEAST
PHTOGORAZING
BYOB


החיתוכיות מתפרסמות כהמלצה בבלוגים
The  Sweet  Details
Michelle's Tasty Creations
 


נכון - פורים כבר מאחורינו, אבל למי שאוהב פרג זה מתכון נהדר לכל הזדמנות. ואני לא יודעת מה אצלכם, אבל אצלי יש גם עדיין פרג טחון במקפיא
החיתוכיות האלה היו חלק ממשלוחי המנות שהכנתי ולכן את חלקם חתכתי בצורת משולשים, אבל השארתי גם חלק במקפיא לנשנוש ובמידה ויגיעו אורחים במפתיע.
 
המתכון הוא של מיקי שמו, והוא הופיע לפני כשבועים במוסף סוף השבוע של "ישראל היום"
 
 
לבצק
300 גר חמאה רכה
100 גר (½ כוס) סוכר
900 קר קמח
3 חלמונים
120 מ"ל (½ כוס) חלב
1/8 כפית מלח
25 גר שמרים טריים
1 כפית תמצית וניל
למלית
300 מ"ל (¼1 כוסות) חלב
100 גר חמאה חתוכה לקוביות
200 גר (1 כוס) סוכר
½ כוס אגוזי מלך טחונים
270 גר פרג טחון טרי
קליפה מגורדת מ½ לימון
 
 
 
 
הכנת הבצק
בקערת המיקסר מערבלים עם וו הגיטרה את החמאה והסוכר כשתי דקות במהירות בינונית עד לקבלת תערובת קרמית. מוסיפים את השאר החומרים ומערבלים שתי דקות נוספות עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, עוטפים כל חלק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
הכנת המלית
מחממים חלב, חמאה וסוכר בסיר קטן עד שהסוכר נמס ומביאים לסף רתיחה. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים אגוזים ומערבבים כדקה.מסירים מהאש, מוסיפים את הפרג וקליפת הלימון ומערבבים היטב. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
הרכבה ואפייה
מחממים תנור ל 170 מעלות
מרדדים כל חלק של בצק על נייר אפייה למלבן בעובי ½ ס"מ ובגודל תבנית 42X34 ס"מ (או תבנית דומה בגודל).
מעבירים מלבן בצק אחד עם הנייר לתבנית. מורחים מעל את מלית הפרג ומחליקים. מניחים מעל את מלבן הבצק השני ומהדקים בעדינות.
אופים 25-30 דקות עד להזהבה קלה. מצננים היטב ופורסים למלבנים בגודל 3X4 ס"מ.
כדאי לפזר אבקת סוכר לפני ההגשה.
הבצק היה לי יבש מדי והכפלתי את כמות החלב. סה"כ – כוס אחת במקום חצי כוס.
 
אני שימנתי מעט את התבנית, כדי להקל את ההוצאה לאחר האפייה והקירור 

החיתוכיות נשמרות נהדר בהקפאה
אפשר לפרוות את המתכון - במקום חמאה, להשתמש במחמאה, ובמקום חלב להשתמש בחלב סויה בטעם וניל או חלב ריץ'. במידה ומשתמשים בחלב סויה - להיזהר לא להביא את החלב לרתיחה.
Рубрики:  ugot

 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку