Четверг, 03 Декабря 2020 г. 08:00
+ в цитатник
Перевела з німецької Джулія Брунер, за що їй велика дяка!Німецькі булкиТісто
борошно пшеничне 200 г
борошно житнє 100 г
манна крупа 100 г
вода 150 г
молоко 150 г
дріжджі пресовані 4 г
сіль 8 г
олія 10 г
Дріжджі розчинити у воді, додати решта складників, замісити тісто. Ємкість змастити тонким шаром олії, помістити тісто, накрити. Залишити на пів години в кімнаті, потім помістити в холодильник на 10-12 годин.
Булки формуємо зразу після холодильника, поки холодне. Я поділила на 4 частини. Кожну підкатала в кульку. Накрила, залишила хвилин на 15. Кожну кульку розтягла в овал, скрутила рулетом, шов не треба защіпати.
Для підходу розстелила пергамент, трохи змастила олією, помістила на нього заготовки, незащіпнутим швом до низу. Накрила плівкою, залишила для підходу на 1 годину.
Попередньо розігріла духовку на 240 град. з парою разом з листом, де будуть пектися булки.
На розігрітий лист поміщаю заготовки швом догори.
Пекла 10 хвилин з парою при 240 грд. і 15 хвилин без пари при 200 град.
Охолоджувала на решітці.
https://lubany-b.livejournal.com/302210.html
Метки:
Хлеб
Процитировано 2 раз
Понравилось: 2 пользователям
-
2
Запись понравилась
-
2
Процитировали
-
0
Сохранили
-