-Поиск по дневнику

Поиск сообщений в lj_lubany_b

 -Подписка по e-mail

 

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 01.11.2009
Записей:
Комментариев:
Написано: 339


Торт чорниця-лимон

Среда, 08 Июля 2020 г. 06:57 + в цитатник


Торт чорнично-лимонний.

Форма 22 см

Тісто
Бісквіт з 7 яєць: цільні яйця збити з цукром (7 ст.ложок) до білої густої пишної маси. Ввести просіюючи серез сити борошно (7 ст. ложок), легко вимішати вручну і зразу помістити в роз"ємну форму. Попередньо на дно форми вирізати і помістити круг з підпергаменту.
Зразу випікати в попередньо розігрітій духовці, при 180 град. Готовність визначати сухою паличкою.

Спечений бісквіт охолодити в формі, звільнити з форми та залишити годин на 7. Розрізати ножем з зубцями на 3 рівні коржі.

Чорничне желе
Чорницю (200 г) розморозити і зблендерувати. Агар (6 г) замочити в холодній воді (200 мл) хвилин на 10, довести до кипіння, додати 150 г цукру, знову довести до кипіння та змішати з ягідним пюре. Форму 40*30 см застелити плівкою, вилити на нього желе, залишити застигати. Вирізати 2 круги діаметром 20 см.

Лимонно-вершковий крем
Лимонний сік (120 г, з двох великих лимонів), цедра терта з 2 лимонів, цукор (150 г) - довести до кипіння. Яйця (3 штуки) попередньо трохи збити, ввести в киплячу лимонну суміш при мішанні, варити мішаючи ще 5 хвилин на середньому вогні. Накрити, залишити застигнути.
Желатин (20 г) залити водою (70 г), помішати, помістити в мікро, прогріти, не доводити до кипіння (втратить свої властивості). Додати желатиновий розчин в лимонний, перемішати.
Вершки (0.5 л, 36%) збити з цукровою пудрою (120 г). З"єднати вершкову та лимонну маси з допомогою ручного вінчика.

Формування
Корж, частина крему, желе, частина крему, корж, частина крему, желе, частина крему, корж. Залишками крему обробити верх і боки.
Поставити застити в холодильник.
На холодне нанести помадку : 100 г чорного шоколаду і 80 мл вершків 36%. Прикрасити шоколадними цукерками, желе та кокосовими кульками.

Кокосові кульки
Згущене молоко (не варене) 380 г, жовтки (2 штуки), кокосова стружка (100 г) - помістити в товстостінну каструлю, варити до загустіння, постійно мішаючи. Масу охолодити. Сформувати кульки, обкатати в кокосовій стружці.

Примітка: я коржі не просочую, ми любимо сухі бісквіти. Хто хоче вологі - просочити перед формуванням, ідеально цукровим сиропом з лимонним соком.

https://lubany-b.livejournal.com/299650.html

Метки:  

Процитировано 1 раз
Понравилось: 1 пользователю

 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку