-Поиск по дневнику

Поиск сообщений в lj_lubany_b

 -Подписка по e-mail

 

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 01.11.2009
Записей:
Комментариев:
Написано: 338


Різдвяні пляцки 2018: перша частина

Среда, 17 Января 2018 г. 13:09 + в цитатник
Різдвяні пляцки.Пекла штоллен, пряники і 4 пляцки. Різдво має бути солодке.





Сирник з маком та вишнями

Макова маса
Мак (200 г) помолоти, додати цукор (80г), 1 яйце та 2 білки. Перемішати.

Сирна маса
Сир (1.5 кг) перемолоти, додати порошок ванільного пудингу, 2 ст.ложки борошна, 150 г сметани (в мене була домашня). 12 жовтків перетерти з 150 г цукру, додати в сирну масу. Збити 10 білків з 100 г цукру в пишну масу. Дуже акуратно, в кілька прийомів, ввести в кінці в сирну масу.

Формування
Прямокутна форма 20*30 см.
Форму вистелити пергаментом, легко змастити. З макової маси сформувати продовжні полоски на невеликій відстані одне від другого, можете викласти шариками. На макову масу - морожені вишні (150 г, не розморожувати, просто легко обкатати в борошні). Зверху вилити сирну масу, розрівняти. Пекти при 170 гр.. Час випічки різний для кожної духовки, в мене електрична, я орієнтуюсь по зарум"яненню верхньої скоринки, особливо - середини. Якщо не допекти - 100% сирник впаде. Залишити спечений сирник у виключеній духовці хвилин на 20. Потім залишити на кухонному столі до повного остигання. Перевернути сирник на дощечу (вверх дном). Забрати папір. Залити помадкою (100 мл вершків 35% довести до кипіння, забрати з вогню, додати 100 г чорного шоколаду, поломаного на шматки, перемішати до однорідності).

Червоний оксамит

Тісто:
Збити вершкове масло(120 г) з цукром (180 г), по одному додати 2 яйця, в кінці 1 ч.ложку гелевого червоного барвника.
Окремо змішати сухі: борошно (240 г), какао (20 г), порошок до печива (1 ч.ложка). Просіяти через сито.
Окремо до кефіра (2.4%, 240 мл) додати 1 ч.ложку соди перемішати.
До масляної збивки Додати кефір та сухі, перемішати до однорідності (не довго!).
Два листи (40*30 см) простелити пергаментом, змастити.
Тісто поділити на 2 частини, спекти 2 великі коржі при 180 з використанням конвекції. Якщо немає можливості пекти одночасно - спекти спочатку 1 корж, тим часом тісто на другий помістити в холодильник.
Охолоджені коржі поділити навпіл - отримаємо 4 коржі 20*30 см.

Малинова маса
Заморожену малину (200 г) змішати з цукром (150 г), проварити 10 хв. Перетерти через дрібне сито. Охолодити.

Крем
Попередньо 1 л кефіру в паперовому пакуванні (2.5% жиру) помістити в морозилку до повного замерзання. Друшлаг вистелити 2-ма шарами марлі, помістити на нього замерзлий кефір, помістити в глубоку посудину на 10-12 годин при кімнатній температурі. Сироватка стече, на марлі залишиться хороший продукт, такий собі бюджетний замінник крем-сиру (з 1 л виходить 300 г ).
Вершки 350 мл (35%) збити з цукром (150 г). По бажанню додати згущувач. Вершки перемішати вручну з крем-сиром.

Формування
Маємо 4 коржі. Перемащуємо 3 з них малиновою масою, По малиновій масі - вершковим кремом.

https://lubany-b.livejournal.com/292065.html

Метки:  

Процитировано 5 раз
Понравилось: 2 пользователям

 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку