Сирник з малиною
Прямокутна форма 20*30 см
Тісто
Вершкове масло (150г) збити з цукровою пудрою (100 г), по одному ввести жовтки (3 шт.). Додати борошно (280 г) змішану з порошком для випічки (8 г). Замісити легке тісто.
Розподілити на дно форми, розрівняти.
Помістити в холодильник на пів години.
Вилити на пісочну основу сирну масу, запікати все разом при 160 град. (плюс мінус 1 година, але дивитися!!!).
Сирна маса
400 г крем-сиру (в мене був хохланд), 150 г кисломолочного сиру (я перетирала через сито), 200 г сметани (магазинна, 22% жирності), 120 г цукру, 1 ст.ложка кукурудзяного крохмалю (або порошка пудингу) - все перемішати на низьких обертах міксера. По одному ввести 2 яйця.
Спечений пиріг охолодити.
Зверху помістити малинову масу і в холодильник на ніч, прикрасити довільно.
Малинова маса
300 г малини (в мене була морожена, але можна й свіжу) і 100 г цікру помістити на вогонь і довести тільки до кипіння. Перетерти через сито. Додати желатиновий розчин при вимішуванні (18 г желатину +60 г води - добре прогріти, але не доводити до кипіння, вводити в малину через сито).
Паралельно збити вершки 250 г (жирність 30% і більше). З"єднати дві маси, перемішавши ручним вінчиком.
Примітка: найбільше питань буде по заміні вершкового сиру. Це святковий пиріг, тому й використала крем-сир, не дивлячись на високу ціну. Структура дуже ніжна й повітряна, кисломолочний сир дасть щільнішу структуру, не буде так смачно. Але вирушувати вам.
https://lubany-b.livejournal.com/299453.html