Перепілки печені, з яблуками і журавлиною |
Пропоную вашій увазі, перепілки печені, з яблуково-журавлиновим сосом, і ґоґодзами. На вигляд і на смак – страшно елеґантсько, але дуже просто.
Перепілок я раніше не готувала – якось було лячно і “мажорно”. Але виявилося все не так страшно. І хоча як мене пані на базарі не переконувала, що пекти їх не варто, і “краще зваріть росолику з макаронами”, я її не послухала – і не пошкодувала (:
Спочатку я перепілки вимила, обсмалила залишки пушинок на перепелячих інтимних місцях і вибрала все, що там всередині було – серця, печінки і шлуночки (то то пішло псу на росіл).
Потім добре посолила, обмазала чорним свіжозмеленим перцем, скропила цитриновим соком, обклала цитриновими рештками і поставила в банячку і під плівкою в холодильник до наступного вечора. Думаю, можна маринувати і швидше, але я робила заздалегідь.
Наступного вечора обтрусила з пташок зайву вологу і легенько обсмажила з усіх боків. Обсмажених перепілок склала в форму, обклала яблуками, кинула між то кілька ложок журавлини з цукром (в мене вона була тільки така – свіжа журавлина, пересипана цукром) і запхала пектися в розігріту до 180 градусів руру.
За 10 хвилин яблука вже зм’якли і пустили сік, і я полила ним зверху перепілок. Загально пеклися вони хвилин зо 30-35, можна було трошки довше, але головне щоб перепілки не пересохли.
Смакували перепілки з ґоґодзами (це перетерта з цукром брусниця, як хто не знає) і салаткою “типу панцанела”. Хоча можна було б зварити пухнастого каптопляного пюре, але і так дуже дуже дуже добре (:
Серия сообщений "Перепелка":
Часть 1 - Українська кухня. “Воронєта для полячки”
Часть 2 - Перепілки печені, з яблуками і журавлиною
« Пред. запись — К дневнику — След. запись » | Страницы: [1] [Новые] |