-Рубрики

 -Поиск по дневнику

Поиск сообщений в Рецепты_от_КУМЫ

 -Подписка по e-mail

 

 -Интересы

рецепты украинской кухни: забытой и современной

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 12.07.2013
Записей: 873
Комментариев: 196
Написано: 1194


Стародавня українська кухня. Медяники-миколайчики

Суббота, 19 Декабря 2015 г. 00:43 + в цитатник
Наталья_Ивушка все записи автора
Цитата сообщения Наталья_Ивушка Стародавня українська кухня. Медяники-миколайчики

Для приготування цього традиційного українського печива, яке випікали напередодні 19 грудня знадобится:

неповні 4 склянки просіяного пшеничного борошна
півсклянки цукру піску
1 склянка меду
трохи меленої кориці (за бажанням)
1-2 чайні ложки пекарського порошку (або сода на кінчику ножа, погашена оцтом)
півсклянки води

Спосіб приготування:

1. Змішайте у каструлі цукор, мед і воду, поставте на вогонь і доведіть до кипіння.
2. Охолодіть трохи суміш, поступово всипте в неї борошно і замісіть досить м’яке пластичне тісто. Поставте його на півгодини в прохолодне місце. Після цього швиденько підмісіть трохи борошна з пекарським порошком (погашеною содою) і залишіть на столі на 10—15 хвилин.
3. Розкачайте корж товщиною півтора сантиметри й виріжте медяники склянкою чи спеціальними формочками. Розкладіть миколайчики на деко, посипане борошном.
4. Випікайте у гарячій духовці при температурі 220—250 °С 15 хвилин.
5. Зваріть цукрову глазур зі 100 г цукру і 50 г води, поки сироп не буде тягнутися з ложки, як товста нитка. В сироп можна додати ванілін чи корицю.
6. Полийте медяники трохи вистиглою глазур’ю.
7. Поставте деко з миколайчиками в ще теплу духовку, щоб підсохла глазур.

Смачного!



Без-имени-1 (150x89, 30Kb)


 

Серия сообщений "Печенье":
Часть 1 - Бриллианты! Хрустящее снаружи, нежное и рассыпчатое внутри…просто тает во рту!
Часть 2 - Простое в приготовлении и очень вкусное ,хрустящее печенье
...
Часть 5 - Печиво з яблучно-грушевою начинкою
Часть 6 - Печенье из песочного теста с творогом
Часть 7 - Стародавня українська кухня. Медяники-миколайчики
Часть 8 - 10 рецептов из слоёного теста.
Часть 9 - Печенье для тирамису
...
Часть 12 - Хрустящий хворост- похрустим?!
Часть 13 - Простое в приготовлении и очень вкусное, хрустящее печенье
Часть 14 - НЕЗАСЛУЖЕННО ЗАБЫТОЕ ПЕЧЕНЬЕ

Серия сообщений "Забытая украинская кухня":
Часть 1 - Медові цукерки. Забута українська кухня.
Часть 2 - Старовинні рецепти галицької кухні початок ХХ ст. "ГУСЛЯНКА"
Часть 3 - Старовинні рецепти галицької кухні початок ХХ ст. Пампухи
Часть 4 - Макогони. Рецепти української галицької кухні
Часть 5 - Стародавня українська кухня. Медяники-миколайчики
Часть 6 - Смачна Гуцульщина: 12 апетитних гуцульських страв
Часть 7 - П'ятірка найсмачніших пісних страв української кухні!

Метки:  
Понравилось: 2 пользователям