Інгредієнти:
• Гусак — 3-3,5 кг
• Картопля — 1 кг
• Кислі яблука («Антонівка») — 3 шт. (великі)
• Сіль, перець — за смаком
Приготування:
Смажений гусак – чудове святкове блюдо на Різдво чи Новий рік.
Гуся добре вимити, натерти сіллю і перцем всередині і зовні.Залишити на 2 години в прохолодному місці. Картоплю почистити, нарізати кубиками або брусочками, відварити в підсоленій воді до напівготовності. Яблука почистити, видалити серцевину й нарізати шматочками. Змішати яблука та картоплю. Гуся нафарширувати яблучно-картопляною начинкою, зашити. Викласти гусака на лист спинкою вниз. Поставити в духовку, смажити при температурі 200° С протягом 2-3 годин.
Дерев'яна тонка паличка повинна проколювати тушку без зусиль. Гуся можна накрити фольгою, щоб не пригорав. Під час смаження треба періодично поливати гусака жиром, який утворився. З готового гусака видалити нитки і вийняти фарш. Фарш викласти на овальне блюдо, зверху покласти гуся. Гуся можна фарширувати також свіжою капустою, гречаною кашею з грибами і цибулею, яблуками. Цим же способом можна приготувати і качку.
|
|