-Рубрики

 -Поиск по дневнику

Поиск сообщений в Рецепты_от_КУМЫ

 -Подписка по e-mail

 

 -Интересы

рецепты украинской кухни: забытой и современной

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 12.07.2013
Записей: 870
Комментариев: 196
Написано: 1191


Макогони. Рецепти української галицької кухні

Четверг, 26 Ноября 2015 г. 07:19 + в цитатник
Мальва2015 все записи автора

 

Рецепти галицьких господинь - рецепт від Ганни Підгребельної:

МакогониПРИГОТУВАННЯ:

У рецепті є важлива поступовість приготування

Готуємо начинку:

1. Почистити і відварити з сіллю 500 гр. картоплі.

2. Поки вариться картопля порізати цибулю кубиками і вим'яти з сіллю. Цибулю припекти на сковорідці додати води тушити 5 хв. Коли вода википить додати вершкового масла, смажити цибулю до золотистого кольору. Додати 100 г сметани і тушити кілька хвилин.

3. Зварену картоплю відцідити з води і гарячою пом'яти. У картопляне пюре додати смажену у маслі і сметані цибулю, перець при потребі сіль. М'яту картоплю для м'якості можна ще перемолоти на м'ясорубці.  Начинку вимішати.

Готуємо картопляне тісто на макогони:

1. Зварити 500 г картоплі у шкірці.

2. Почистити 1 кг картоплі та потерти на дрібній тертці (важливо терти на ручній, дрібній тертці). Потерту картопляну масу відтиснути через марлю, а сік з картоплі відставити для осідання крохмалю. Коли крохмаль осяде злити сік залишивши на дні крохмаль. 

3. Відварену картоплю почистити від шкірки і перемолоти через м'ясорубку. До меленої картоплі додати картопляний крохмаль та терту, відтиснуту картоплю при потребі сіль. Все вимішати.

5. Завчасно закип'ятити воду у великій каструлі.


 

Готуємо макогони:

1. З картопляного тіста та картопляної начинки сформувати макогони.

2. Щоб картопляне тісто не липло до рук, руки змочувати водою. З тіста формувати паляниці у середину вкладати начинку з вареної картоплі і завертати у довгасті валки - макогони, величиною з долоню. 

3. У киплячу воду додати сіль приблизно 1 ст.л. Сформовані макогони викласти у кип'яток. Коли макогони будуть у кип'ятку, акуратно перемішати їх у кип'яченій воді дерев'яною ложкою, щоб не прилипли до дна каструлі.

4. Варити до готовності, перевіряти готовність можна витягуючи одного макогона та розрізати навпіл, стінки картопляного тіста повинні бути зварені. Зварені макогони викласти у друшляк.

5. Окремо порізати сало з цибулею на кубики та обсмажити.

6. Коли макогони стечуть викласти їх у посудину, залити смаженими шкварками з цибулею. 

 

Смачного:)

Макогони - рецепт. Покрокове приготування з фото. Рецепти української галицької кухні.

Джерело:   Записано у с. Купновичі Самбірський р-ну Львівської обл. від Підгребельної Анни Іванівни 1916 р. народж.

55.png


 

Серия сообщений "Закарпатская кухня":
Часть 1 - Галушки бульбяні. Рецепти української галицької кухні 20-30 рр. ХХ ст.
Часть 2 - Закарпатська кухня. Чорна поливка
Часть 3 - Старовинні рецепти галицької кухні початок ХХ ст. "ГУСЛЯНКА"
Часть 4 - Українська кухня. Сало по-закарпатськи
Часть 5 - Макогони. Рецепти української галицької кухні
Часть 6 - ГУЦУЛЬСЬКИЙ ХЛІБ ~ СИМВОЛ СОНЦЯ
Часть 7 - Смачна Гуцульщина: 12 апетитних гуцульських страв
Часть 8 - Перкельт - закарпатська кухня

Серия сообщений "Забытая украинская кухня":
Часть 1 - Медові цукерки. Забута українська кухня.
Часть 2 - Старовинні рецепти галицької кухні початок ХХ ст. "ГУСЛЯНКА"
Часть 3 - Старовинні рецепти галицької кухні початок ХХ ст. Пампухи
Часть 4 - Макогони. Рецепти української галицької кухні
Часть 5 - Стародавня українська кухня. Медяники-миколайчики
Часть 6 - Смачна Гуцульщина: 12 апетитних гуцульських страв
Часть 7 - П'ятірка найсмачніших пісних страв української кухні!

Серия сообщений "Картофель":
Часть 1 - Картофельное раздолье..
Часть 2 - Кныши из слоёного теста с картошкой
...
Часть 5 - ФАРШИРОВАНЫЙ КАРТОФЕЛЬ . Язык проглотишь!
Часть 6 - Деруни із сиром та шинкою
Часть 7 - Макогони. Рецепти української галицької кухні
Часть 8 - Картопляна бабка, фарширована грибами
Часть 9 - Картофельные кнедлики с мясом
...
Часть 12 - КАРТОШКА по УКРАИНСКИ запеченная в духовке
Часть 13 - Деруны по-галицки
Часть 14 - Картофель, запеченный с чесноком! Я даже от аромата этого блюда схожу с ума!

Метки:  

Процитировано 2 раз
Понравилось: 3 пользователям

Желнов   обратиться по имени Суббота, 05 Декабря 2015 г. 11:22 (ссылка)
Мальва2015, СПАСИБО!
Ответить С цитатой В цитатник
Лариса3   обратиться по имени Среда, 09 Декабря 2015 г. 16:12 (ссылка)
Дякую!!!!
Ответить С цитатой В цитатник