-Рубрики

 -Поиск по дневнику

Поиск сообщений в Рецепты_от_КУМЫ

 -Подписка по e-mail

 

 -Интересы

рецепты украинской кухни: забытой и современной

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 12.07.2013
Записей: 873
Комментариев: 196
Написано: 1194


ФАРШИРОВАНА ЩУКА

Четверг, 19 Ноября 2015 г. 17:29 + в цитатник
Наталья_Ивушка все записи автора


Фарширована щука - це чудове поєднання риби з овочами та грибами. Приготувати таку страву - справа досить трудомістка, проте вишуканий смак і аромат того варті.
Фарширована щука з грибами - гідна прикраса будь-якого святкового столу.

Фарширована щука - інгредієнти:

1 кг щуки,
300 г печериць,
1 цибулина,
1 морква,
1 пучок зелені,
2 скибочки білого батона,
2 яйця,
1 стакан молока,
70 г вершкового масла,
2 ст. ложки олії,
чорний мелений перець за смаком,
сіль за смаком.
Фарширована щука - приготування:
Щуку акуратно почисти від луски, не пошкодивши шкіру.
Видали зябра, відріж голову, випатрай і ретельно промий.
Зроби ножем надрізи на шкірі по колу вздовж зябрових кісток і, акуратно вивернувши шкіру, як чохол, зніми її зі щуки разом із плавниками.
Щоб шкіра не порвалася, відокремлюй її з тонким шаром м'якоті.
Біля хвоста переріж кістку хребта.
Якщо шкіра все-таки випадково порвалася, ти можеш акуратно зашити її ниткою, яку не забудь видалити після запікання щуки.
Приготуй начинку для фаршированої щуки.
Зніми з батона кірку і замочи його на кілька хвилин у молоці.
М'якоть щуки відокрем від великих кісток.
Блендером подрібни рибну м'якоть, віджатий батон і 1 яйце.
Цибулю дрібно поріж.
Моркву натри на крупній тертці.
Печериці наріж невеликими кубиками.
Зелень подрібни.
На розігріту сковороду налий олію і спассеруй цибулю 3 хвилини, потім додай моркву і смаж, помішуючи, 5 хвилин. Трохи посоли овочі.
 Дістань з олії зажарку, додай у сковороду 1 ст. ложку вершкового масла, розтопи і додай гриби. Смаж печериці, помішуючи, 7 хвилин, в кінці посоли і поперчи.
З'єднай рибний фарш, зажарку, гриби, зелень, м'яке вершкове масло, посоли, поперчи і ретельно перемішай.
Наповни шкіру щуки фаршем і рівномірно розподіли його всередині тушки. Заповнюй не надто туго, щоб під час запікання шкіра не лопнула.
На змащене олією деко виклади фаршировану щуку з головою.
Збий яйце і змасти зверху щуку.

Запікай фаршировану щуку в розігрітій до 180°С духовці 50-60 хвилин, залежно від розміру риби.
Готову щуку дістань із духовки і дай постояти 10-15 хвилин.
Акуратно наріж щуку на порційні шматочки, виклади на блюдо і прикрась зеленню, лимоном і овочами.
Подавай фаршировану щуку в гарячому або холодному вигляді.



55.png

 

Серия сообщений "Блюда из рыбы":
Часть 1 - ЗАПІКАНКА ІЗ РИБИ "ЧЕРЕПАШКА"
Часть 2 - Салака маринованная пряного посола домашнего приготовления
...
Часть 11 - Жареный белый амур
Часть 12 - Красивый рыбный пирог.
Часть 13 - ФАРШИРОВАНА ЩУКА
Часть 14 - Рыба в духовке с хрустящей корочкой.
Часть 15 - Без заголовка
...
Часть 24 - Зубатка запеченная с картофельным соусом
Часть 25 - Карп в духовке запеченный целиком в фольге
Часть 26 - Паста фузилли с тунцом и оливками

Метки:  

Процитировано 1 раз
Понравилось: 1 пользователю