|
Маєте зайвий кілограм слив-угорок? Дещиця вашого часу, праці – і у вас будуть мариновані сливи – чудова пікантна закуска, між іншим, ну і так, просто, перед гостями похвалитись Вихід – 3 півлітрові баночки. |
|
Сливи перебрати (псуті чи ушкоджені фрукти не годяться для консервування!) і помити. Кожну сливку розрізати навпіл і вийняти кісточку. Банки помити содою, гарно сполокати і заповнити половинками слив. Довести до кипіння воду, розчинити в ній цукор і додати оцет. Гарячим маринадом залити сливи, покласти в кожну банку по гвоздичці, легко накрити кришкою і залишити на добу. |
|
Далі маринад з банок злити, довести до кипіння і знову залити сливи в банках. Через добу повторити ще раз (це так званий метод тиндалізації – трикратне нагрівання і вистоювання протягом 24 годин, детальніше про тиндалізацію читайте тут), але цього разу в кожну банку покласти ще по третині палички кориці. |
|
За останнім разом кришки прокип’ятити окремо 15 хв, і цього разу вже банки зі сливами в гарячому маринаді закрутити повністю, до кінця. Перевернути догори дриґом і залишити до повного вистигання. Мариновані сливи будуть готові вже через 2-3 дні. |