-Рубрики

 -Поиск по дневнику

Поиск сообщений в Рецепты_от_КУМЫ

 -Подписка по e-mail

 

 -Интересы

рецепты украинской кухни: забытой и современной

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 12.07.2013
Записей: 873
Комментариев: 196
Написано: 1194


Мариновані сливи

Понедельник, 16 Ноября 2015 г. 17:54 + в цитатник
Капитошка_Л все записи автора

 
Складники
На 3 півлітрові банки:
Сливи 1 кг
Цукор 300 г
Оцет 200 мл
Вода 200 мл
Гвоздика 2 г (3 шт)
Кориця 2 г (1 паличка або 1,5 чайн. ложки порошку)
Мариновані сливи
 
Мариновані сливи Маєте зайвий кілограм слив-угорок? Дещиця вашого часу, праці – і у вас будуть мариновані сливи – чудова пікантна закуска, між іншим, ну і так, просто, перед гостями похвалитись :) Вихід – 3 півлітрові баночки.
Мариновані сливи Сливи перебрати (псуті чи ушкоджені фрукти не годяться для консервування!) і помити. Кожну сливку розрізати навпіл і вийняти кісточку. Банки помити содою, гарно сполокати і заповнити половинками слив. Довести до кипіння воду, розчинити в ній цукор і додати оцет. Гарячим маринадом залити сливи, покласти в кожну банку по гвоздичці, легко накрити кришкою і залишити на добу.
Мариновані сливи Далі маринад з банок злити, довести до кипіння і знову залити сливи в банках. Через добу повторити ще раз (це так званий метод тиндалізації – трикратне нагрівання і вистоювання протягом 24 годин, детальніше про тиндалізацію читайте тут), але цього разу в кожну банку покласти ще по третині палички кориці.
Мариновані сливи За останнім разом кришки прокип’ятити окремо 15 хв, і цього разу вже банки зі сливами в гарячому маринаді закрутити повністю, до кінця. Перевернути догори дриґом і залишити до повного вистигання. Мариновані сливи будуть готові вже через 2-3 дні.

 

Серия сообщений "Сливы":
Часть 1 - Мариновані сливи
Часть 2 - Сливы маринованные.
Часть 3 - Как превратить урожай слив в зимнее сливовое богатство
...
Часть 5 - Сливы маринованные (не вареные)
Часть 6 - Сливы маринованные
Часть 7 - МАРИНОВАННЫЕ СЛИВЫ НА ЗИМУ

Метки:  

Процитировано 2 раз
Понравилось: 1 пользователю