Якщо ви – власник хлібопічки і використовуєте її виключно для випікання домашнього хліба, то багато втрачаєте.
Адже у цьому сучасному кухонному гаджеті можна готувати все – і кекси, і шарлотки і навіть пироги.
Так, технологія і рецепт приготування макового завиванця трішки ускладнює процес, але результат того вартий.
Інгредієнти для завиванця з маком
1,5 ч. ложки сухих дріжджів
450 г борошна
1 яйце
4 столові ложки цукру
40 г вершкового масла
200 мл молока
щіпка солі та ваніліну
Начинка: 200 г маку
0,5 склянки цукру
80 мл молока.
Як приготувати маковий завиванець у хлібопічці
Молоко підігріти до 40 градусів (щоб не обпікало опущений в нього палець) та вилити в чашу хлібопічки. Додати дріжджі.
Яйце збити з цукром, ваніліном та сіллю. Масло розтопити та охолодити до кімнатної температури. Все вилити у молоко з дріжджами.
Додати просіяне борошно, обрати програму «тісто».
Після сигналу про закінчення програми дістати тісто з хлібопічки, вийняти лопатку-мішалку.
Поки замішується тісто, приготувати начинку. Мак залити гарячим молоком і поставити на маленький вогонь. Поварити 2-3 хвилини, постійно помішуючи, накрити кришкою. Дати постояти 10 хвилин, щоб набухнув, додати цукор. Змолоти блендером або інтенсивно розтерти товкачем.
Готове тісто розділити на 4 частини. Кожну частину розкачати в прямокутний пласт, рівномірно намастити начинкою і закрутити в рулети, защіпнути краї.
Скласти рулети у відерце хлібопічки (два знизу і два зверху), закрити кришку і дати постояти 30-40 хвилин.
Коли тісто підійде, змастити верх підсолодженою водою або чаєм, посипати сухим маком.
Обрати режим «випічка», час 60 хвилин.
Готовий завиванець дістати з хлібопічки, остудити, порізати скибочками.
|