-Рубрики

 -Поиск по дневнику

Поиск сообщений в Рецепты_от_КУМЫ

 -Подписка по e-mail

 

 -Интересы

рецепты украинской кухни: забытой и современной

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 12.07.2013
Записей: 873
Комментариев: 196
Написано: 1194


Завиванець із маком у хлібопічці

Суббота, 14 Ноября 2015 г. 12:31 + в цитатник
Наталья_Ивушка все записи автора

 

 

Якщо ви – власник хлібопічки і використовуєте її виключно для випікання домашнього хліба, то багато втрачаєте.

Адже у цьому сучасному кухонному гаджеті можна готувати все – і кекси, і шарлотки і навіть пироги.

Так, технологія і рецепт приготування макового завиванця трішки ускладнює процес, але результат того вартий.


Інгредієнти для завиванця з маком

1,5 ч. ложки сухих дріжджів

450 г борошна

1 яйце

4 столові ложки цукру

40 г вершкового масла

200 мл молока

щіпка солі та ваніліну

Начинка: 200 г маку

0,5 склянки цукру

80 мл молока.

Як приготувати маковий завиванець у хлібопічці

Молоко підігріти до 40 градусів (щоб не обпікало опущений в нього палець) та вилити в чашу хлібопічки. Додати дріжджі.

Яйце збити з цукром, ваніліном та сіллю. Масло розтопити та охолодити до кімнатної температури. Все вилити у молоко з дріжджами.

Додати просіяне борошно, обрати програму «тісто».

Після сигналу про закінчення програми дістати тісто з хлібопічки, вийняти лопатку-мішалку.

Поки замішується тісто, приготувати начинку. Мак залити гарячим молоком і поставити на маленький вогонь. Поварити 2-3 хвилини, постійно помішуючи, накрити кришкою. Дати постояти 10 хвилин, щоб набухнув, додати цукор. Змолоти блендером або інтенсивно розтерти товкачем.

Готове тісто розділити на 4 частини. Кожну частину розкачати в прямокутний пласт, рівномірно намастити начинкою і закрутити в рулети, защіпнути краї.

Скласти рулети у відерце хлібопічки (два знизу і два зверху), закрити кришку і дати постояти 30-40 хвилин.

Коли тісто підійде, змастити верх підсолодженою водою або чаєм, посипати сухим маком.

Обрати режим «випічка», час 60 хвилин.

Готовий завиванець дістати з хлібопічки, остудити, порізати скибочками.

55.png


 

Серия сообщений "Пироги":
Часть 1 - Тертый пирог - 28 рецептов с фото
Часть 2 - Манный яблочный пирог
...
Часть 6 - Яблочный пирог с секретом
Часть 7 - Пирог с терновым вареньем
Часть 8 - Завиванець із маком у хлібопічці
Часть 9 - Яблочно-грушевое КЛАФУТИ с кокосом
Часть 10 - МЯСНОЙ ПИРОГ — ЛЕГЧЕ НЕ БЫВАЕТ!!!
...
Часть 35 - Необычно.Груши в слойке .
Часть 36 - Яблочная вкусняшка
Часть 37 - Клюквенный чизкейк

Серия сообщений "Пирог":
Часть 1 - Завиванець із маком у хлібопічці
Часть 2 - Бисквит в мультиварке.
Часть 3 - Медовик в мультиварке

Метки:  

Процитировано 2 раз
Понравилось: 2 пользователям