Гарячий шоколад, якого ви досі не куштували: 16 рецептів та цікавих фактів |
Сьогодні гарячий шоколад зустрічається в меню майже кожної кав’ярні чи ресторану.
Його можна легко та успішно приготувати і на домашній кухні – з готових сумішей, куплених у магазині.
Але найсмачніший напій – приготований з натуральних складників і за класичним перевіреним рецептом.
Ми підібрати шістнадцять найкращих.
Першими гарячий шоколад почали готувати древні індійці у якості ритуального зілля. Цей напій дозволялося вживати лише обраним – чоловікам знатних родів, воїнам і шаманам.
Шоколадний напій того часу мав гіркий, навіть дещо неприємний смак. Для його приготування пересмажували какао-боби, подрібнювали їх, змішували з холодною водою і гострим перцем чилі.
У стародавніх індіанських племен цей густий ритуальний напій називався «чоколаталь». Жителі Європи, яким припав до душі ароматний напій ацтеків, удосконалили його рецептуру, виключивши з неї гострий перець і додавши молоко та цукор з ваніллю.
А для того, щоб інгредієнти краще розчинялися, нагрівали шоколадну суміш на вогні. Так і з’явився на світ звичний нам гарячий шоколад.
Інгредієнти:
100 г темного шоколаду, 200 г молока, 25 г цукру, ванільний цукор на смак.
Рецепт.
Шоколадку потерти на тертці або поламати на дрібні часточки, залити 100 мл дуже гарячого молока і розмішати до однорідності. Додати цукор і, постійно помішуючи, долити решту.
Все – гарячий шоколадний напій готовий.
Інгредієнти:
200 г темного шоколаду, 200 мл міцної кави, вершки.
Розтопити шоколад на водяній бані. Розтоплений шоколад влити в каву, ретельно перемішати і розігріти суміш. Розлити напій в чашки і прикрасити збитими вершками.
Інгредієнти:
100 г білого шоколаду, 200 мл молока, 1 ч. ложка кукурудзяного крохмалю.
Рецепт.
Шоколад дрібно покришити. Крохмаль розвести в 1-2 ст. ложках теплого молока. Решту молока довести до кипіння, додати крохмаль і добре перемішати. Додати шоколад і варити на слабкому вогні до отримання густої і однорідної шоколадної маси.
Інгредієнти:
100 г темного шоколаду, 1 л молока, 100 г цукру, 1 чайна ложка кориці, щіпка солі, 1 чайна ложка ванільного цукру, 2 яйця. Палички кориці 4 штуки
Рецепт.
У каструлі змішати молоко, цукор, подрібнений шоколад, мелену корицю, сіль і ванільний цукор. Поставити на повільний вогонь і помішувати, поки шоколад повністю не розтопиться. Зняти з вогню. Додати в суміш попередньо збиті віничком яйця, повернути на вогонь і варити, постійно помішуючи, 5 хвилин. Зняти з вогню, збити в піну з допомогою міксера або блендера.
Інгредієнти:
170 г темного шоколаду, 1,5 склянки молока, 1,5 склянки вершків, 1 столова ложка цукру, 1 склянка листочків свіжої м’яти.
Рецепт.
Змішати молоко, вершки, цукор і листя м’яти в каструльці та поставити її на середній вогонь. Довести до кипіння, зняти з вогню, накрити кришкою і залишити на 10 хвилин.
Вийняти листочки, молоко процідити, додати поламаний шоколад, повернути на середній вогонь і прогрівати, помішуючи, до повного розчинення шоколаду, але не кип’ятити.
Зняти з вогню і збити до густої піни. Розлити по чашках, можна прикрасити збитими вершками.
Інгредієнти: 60 г шоколаду, 400 мл молока, 100 мл вишневого сиропу, збиті вершки на смак.
Шоколад натерти на тертці або поламати якомога дрібніше, залити киплячим молоком і ретельно перемішати, щоб шоколад повністю розчинився. Влити в масу вишневий сироп, налити в чашки, прикрасити шапочками збитих вершків, зверху покласти свіжу або заморожену вишеньку.
Інгредієнти:
100 г темного шоколаду, 1 чайна ложка кукурудзяного крохмалю, 2 склянки молока, 1 столова ложка меду, щіпка ванільного цукру, дрібні маршмеллоу.
Рецепт.
У невеликій посудині змішати крохмаль зі 0,5 склянки молока. У каструльці на середньому вогні розігріти решту молока молоко, але не дати йому закипіти. Зняти з вогню і додати подрібнений шоколад, мед, ванільний цукор. Добре перемішати до однорідної маси і додати розведений крохмаль. Ще раз перемішати. Довести на середньому вогні до кипіння, зняти з вогню, дати трішки схолонути. Розлити по чашках, зверху в кожну покласти маршмеллоу.
Інгредієнти:
170 г темного шоколаду, 2 склянки молока, 1 склянка вершків, 0,5 склянки апельсинового соку, цедра з половини апельсина, 80 мл апельсинового лікеру («Гран Марні»).
Рецепт.
У каструлі змішати вершки, молоко, апельсиновий сік, шматочки цедри і дрібку солі. Довести до кипіння на середньому вогні. Окремо в невеликій посудині змішати дрібно поламаний шоколад і півсклянки гарячої апельсиново-молочної маси. Помішувати, поки шоколад не розчиниться і маса не стане однорідною. Змішати з рештою молочної суміші. Поставити на мінімальний вогонь і варити, не даючи сильно кипіти, приблизно 2 хвилини, помішуючи. Вийняти цедру, влити лікер. Розмішати, налити шоколад у чашки.
Інгредієнти:
100 г чорного шоколаду, 400 мл молока, 1 перець чилі, 3 чайні ложки цукру, ванільний цукор, 0,5 чайної ложки кориці, 1 столова ложка коньяку.
Рецепт.
Половину шоколадки натерти на крупній тертці, другу половину поламати на шматочки. Чилі розламати навпіл, покласти в молоко, додати ванільний цукор, корицю, поставити на вогонь. Сильно розігріти, але не дати закипіти. Тоді всипати подрібнений шоколад і, помішуючи, варити хвилин десять. Витягти перець, додати цукор, зняти з вогню і влити коньяк. Розлити напій по чашках, зверху можна покласти викласти збиті вершки.
Інгредієнти:
100 г темного шоколаду, 2 склянки молока, 100 мл вершків, 1 столова ложка рому.
Рецепт.
З’єднати в каструлі молоко, вершки та ром. Поставити на вогонь і довести до кипіння. Щойно почне кипіти, відразу ж зняти каструлю з вогню і опустити в неї шматочки шоколаду. Інтенсивно вимішати, щоб він розплавився. Перемішати всі компоненти до однорідної маси, розлити в чашки.
Інгредієнти:
60 г темного шоколаду, 60 г цукру, півсклянки води, 2,5 склянки молока, 1 столова ложка розчинної кави, 80 мл коньяку, 80 мл лікеру «Амаретто», вершки, смажений подрібнений мигдаль.
Рецепт.
Змішати в каструлі цукор, шоколад і воду, довести до кипіння. Зменшити вогонь і варити протягом 2 хвилин. Потім, постійно збиваючи віничком, додати молоко, коньяк, каву, лікер і варити ще 2 хвилини. Розлити в чашки. Поверх шоколаду покласти збиті вершки, посипати подрібненим мигдалем.
Інгредієнти:
100 г темного шоколаду, 900 мл молока, 2 банани, 0,5 чайної ложки меленої кориці.
У каструлю влити молоко, додати очищені та порізані на 2-3 частини банани, а також поламаний на шматочки шоколад. На слабкому вогні довести масу до кипіння, постійно помішуючи до тих пір, поки шоколад повністю не розчиниться, після чого зняти з вогню. Готову суміш перелити в блендер і збивати до появи піни. Розлити напій у чашки, посипати корицею і прикрасити половинками банана.
Інгредієнти:
100 молочного шоколаду, 250 мл коров’ячого молока, 200 мл кокосового молока, 2 ст. ложки цукру.
Змішати два види молока і довести суміш до кипіння. Додати цукор, зняти з вогню і покласти в масу подрібнений на шматочки шоколад. Вимішати віничком до повного розчинення шоколаду. Розлити в чашки і подавати.
Інгредієнти:
100 г темного шоколаду, 200 мл молока, 2 столові ложки бренді, 2 столові ложки цукру.
Шоколад подрібнити на шматочки. Молоко довести до кипіння, зменшити вогонь, опустити в нього шоколад і розмішувати до повного розчинення. Зняти з вогню, додати бренді, цукор і все ретельно перемішати. Готовий шоколад розлити в чашки, можна посипати шоколадною стружкою.
Інгредієнти:
50 г темного шоколаду, 500 мл молока, 2 столові ложки малинового сиропу або варення без кісточок, збиті вершки.
Рецепт.
Покласти в каструлю подрібнений шоколад, влити молоко і, безперервно помішуючи, варити суміш до повного розчинення шоколаду. У гарячий напій додати малиновий сироп, налити в чашки, прикрасити збитими вершками та свіжими ягідками малини.
Інгредієнти:
40 г темного шоколаду, 500 мл молока, зефір на смак.
Шоколад поламати на шматочки і покласти в каструлю, влити молоко і поставити на вогонь, безперервно помішуючи, до повного розчинення шоколаду. Зефір порізати кубиками. Розлити шоколад у чашки, додати зефір, перемішати і відразу ж подавати.
Серия сообщений "Сладости":
Часть 1 - Медові цукерки. Забута українська кухня.
Часть 2 - Лучшие рецепты домашних *Рафаэлло*
Часть 3 - Натуральный мармелад
Часть 4 - Цукати з гарбуза - корисна альтернатива цукеркам
Часть 5 - Гарячий шоколад, якого ви досі не куштували: 16 рецептів та цікавих фактів
Часть 6 - Домашнее мороженое, вкус советского пломбира
Часть 7 - Жареное молоко
...
Часть 10 - Сгущенка домашняя всего за 15 минут!
Часть 11 - Галицька кухня--мармуляда з рожі.)
Часть 12 - Рецепти пані Стефи. Конфітура з фіалок.
« Пред. запись — К дневнику — След. запись » | Страницы: [1] [Новые] |