Українська кухня.
Свиняча полядвиця
На мій смак немає нічого ліпшого на канапки, аніж шматок запеченого м'яска.
Переважно я печу шийку або шинку, цього разу - це кавалок свинячої полядвиці.
Кавалок полядвиці (1,3 кг) я спочатку нашпиґувала часничком і сушеними абрикосами "квадратно-гніздовим методом".
Маринувала цього разу на сухо і для цього використала свіжозмелений чорний перець, пластівці чілі, турецький Isot, кмин, мелений цинамон і буквально кілька крапель цитринового соку (просто витиснула хвостик цитрини). М'ясо я не солила.
На знимці всі приправки гарно насипані для краси Смайлик «smile» - після цього я їх добре розподілила по цілому кавалку. Лишила в такому маринаді на ніч в холодильнику.
роблю довгим ножем дірки і впихаю туди сухі але помиті абрикоси. Вони в процесі печіння розправилися і вийшла отака от картинка
Перед запіканням якомога герметичніше замотала м'яско в фольгу і поклала в вузьку бритванку - мені подобається як воно потім тримає форму - і спекла.
Пеклося приблизно півтори години при 150-180*. Хоча про температурний режим мені складно говорити, бо в мене рура дуже химерна і я все роблю на око..
Знимки не дуже, але смак - навпаки ))
|