-Рубрики

 -Поиск по дневнику

Поиск сообщений в Рецепты_от_КУМЫ

 -Подписка по e-mail

 

 -Интересы

рецепты украинской кухни: забытой и современной

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 12.07.2013
Записей: 873
Комментариев: 196
Написано: 1194


Українська кухня. Огірківка

Четверг, 15 Октября 2015 г. 19:53 + в цитатник
Наталья_Ивушка все записи автора
Цитата сообщения Наталья_Ивушка Українська кухня. Огірківка


Огірківка - це один з моїх приватних маркерів, бо як хтось скаже на цю зупу "розсольник" то гаплик йому прийде швидко. Жартую. (А може і нє)

Огірківка - це файна осіння зупа, бо масніша і поживніша, ніж легенькі літні зупки. Якраз позимніло, то вона зігріватиме і смакуватиме, тому - готуймо!

Для росолу я взяла -
вуджені реберця
корінь петрушки, корінь селери, цибулина в лупині

Для самої зупи -
6-8 квашених огірків і шклянку або й дві огіркового росолу
5-6 бараболь
2 моркви
велика цибуля
пора
букетик кропу
свіжий майоран
3 зубчика часнику
5-6 чубатих ложок заздалегіть звареного пенцаку
кілька ложок сметани
сіль, перець чорний і пахучий, ложка борошна і всіляке таке

Огірківку можна варити на грибковому росолі (тоді вона пісна) або, наприклад, на росолі з курячих потрушків - шлунок, серце, шийка..

Спочатку зварила росіл, потім все що в ньому варилося викинула, ребра витягнула і обібрала м'яско, вкинула потерту на грубій терці моркву, порізану кубиками цибульку і за 5 хвилин - картоплю і пору.

В іншу ринку потерла на грубій терці половину огірків, решту - нарізала кружальцями. Залила шклянкою води і поставила варитися на 20 хв. Після того витиснула сюди часничку.

Огірковий росіл розмішала зі сметаною і ложкою борошна. Тут також акуратно розмішала пенцак, щоб не пошкодити зернят.

Коли картопля вже майже зварена - додала огірки, бовтанку росолу зі сметаною і кашою. Дала прокипіти 5 хвилин і вимкнула.

Подається така зупа з посіченим кропом і гріночками. В мене на грінки ще намазані шкварки для повного щастя ))

P.S. І в коментарях правильно зауважила пані Надія Кіма, що пенцак можна варити разом з ребрами. Я не впевнена чому ми даємо його попередньо звареним, але може тому щоб легше контролювати ступінь приготування.

Без-имени-1 (150x89, 30Kb)

 

Серия сообщений "Первые блюда":
Часть 1 - Українська кухня. Огірківка
Часть 2 - 16 фактів про український борщ, яких ви точно не знали
Часть 3 - Борщ з грибними пельменями
...
Часть 19 - Суп харчо из говядины с рисом
Часть 20 - Рассольник из свежих огурцов с перловкой
Часть 21 - Снытные щи

Серия сообщений "Расольник":
Часть 1 - Українська кухня. Огірківка
Часть 2 - Рассольник из свежих огурцов с перловкой

Рубрики:  Блюда из овощей
Метки:  
Понравилось: 1 пользователю