Рецепти української галицької кухні 20-30 рр. ХХ ст.
Гречані галушки.
1. Гречане борошно смажити на сковорідці помішуючи поки не зарум'яниться.
2. Смажене борошно просіяти, якщо є грудки перетерти і просіяти.
3. 2.5 л. води закип'ятити з маслом і сіллю.
4. Просіяне гречане борошно помістити у глибоку сковорідку, розігріти і залити кип'яченою водою з маслом швидко вимішуючи щоб не було грудок.
5. Заварене тісто остудити додати пшеничне борошно і замісити тісто.
6. З тіста скрутити валок і порізати його на частини.
7. У киплячу воду помістити гречані галушки і варити до готовності. Зварені галушки відцідити, залити холодною водою і знову відцідити.
8. Готові галушки викласти у миску полити топленим маслом з тертою булкою та посипати перетертим сиром.
Смачного:)
ОРИГІНАЛЬНИЙ РЕЦЕПТ
Гречані галушки. 2 л. гречаної муки пражити в ринці мішаючи, аж зарумяниться.
Потім пересіяти, грудки розтерти валком, знов пересіяти. Зварити 2 і пів л. води з куском масла і солею до смаку.
Муку насипати знов до ринки, розігріти сильно і заляти кипячою водою. Розробити сильно.
Як вже є тісто, дати на стільницю, досипати пів л. пшеничної муки і замісити.
Руками робити валочки, як палець грубі, різати ножем на 5 цм. довгі і кинути на легко посолену воду.
Як виплинуть, вибрати дірковатою ложкою, перелити на цідилі студеною водою, дати на полумисок, полити маслом з булочкою і обсипати перетертим сиром.
|