-Рубрики

 -Поиск по дневнику

Поиск сообщений в Рецепты_от_КУМЫ

 -Подписка по e-mail

 

 -Интересы

рецепты украинской кухни: забытой и современной

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 12.07.2013
Записей: 873
Комментариев: 196
Написано: 1194


Української галицька кухня. Гречані галушки.

Понедельник, 12 Октября 2015 г. 23:42 + в цитатник
Мальва2015 все записи автора
Цитата сообщения Наталья_Ивушка Української галицька кухня. Гречані галушки.

 


Рецепти української галицької кухні 20-30 рр. ХХ ст.


  Гречані галушки.


1. Гречане борошно смажити на сковорідці помішуючи поки не зарум'яниться.

2. Смажене борошно просіяти, якщо є грудки перетерти і просіяти.

3. 2.5 л. води закип'ятити з маслом і сіллю.

4. Просіяне гречане борошно помістити у глибоку сковорідку, розігріти і залити кип'яченою водою з маслом швидко вимішуючи щоб не було грудок.

5. Заварене тісто остудити додати пшеничне борошно і замісити тісто.

6. З тіста скрутити валок і порізати його на частини.

7. У киплячу воду помістити гречані галушки і варити до готовності. Зварені галушки відцідити, залити холодною водою і знову відцідити.

8. Готові галушки викласти у миску полити топленим маслом з тертою булкою та посипати перетертим сиром.


Смачного:)

ОРИГІНАЛЬНИЙ РЕЦЕПТ


Гречані галушки. 2 л. гречаної муки пражити в ринці мішаючи, аж зарумяниться.

Потім пересіяти, грудки розтерти валком, знов пересіяти. Зварити 2 і пів л. води з куском масла і солею до смаку.

Муку насипати знов до ринки, розігріти сильно і заляти кипячою водою. Розробити сильно.

Як вже є тісто, дати на стільницю, досипати пів л. пшеничної муки і замісити.

 

Руками робити валочки, як палець грубі, різати ножем на 5 цм. довгі і кинути на легко посолену воду.

Як виплинуть, вибрати дірковатою ложкою, перелити на цідилі студеною водою, дати на полумисок, полити маслом з булочкою і обсипати перетертим сиром.

 




Без-имени-1 (150x89, 30Kb)

 

Метки: