Гарбуз, запечений із кунжутом
інгредієнти:
- 500 г гарбуза,
- 2 ст. ложки кунжутного насіння,
- 3 ст. ложки меду,
- півсклянки апельсинового соку,
- 1 ст. ложка гірчиці,
- 3 ст. ложки олії.
Приготування:
Гарбуз очистіть від шкірки і насіння.
Поріжте гарбуз на середні шматочки 2-3 см. Відваріть гарбуз у киплячій воді 5-7 хвилин. Гарбуз має стати м’яким зовні, але щільноїим всередині.
Гарбуз дістаньте з води і обсушіть.
Обсмажте гарбуз з усіх боків у розпеченій олії до утворення скоринки.
Потім відправте гарбуз у розігріту до 160°С духовку і випікайте 10 хвилин до м’якості.
Дістаньте гарбуз із духовки, видаліть зайве масло.
Якщо у вас зацукрований мед, то розтопіть його на водяній бані і остудіть. З’єднайте мед, свіжовичавлений апельсиновий сік, кунжут, гірчицю і перемішайте.
Отриманим соусом полийте гарбуз і дайте настоятися 5-10 хвилин.
Смачного!
|