Автор Майя Шутенко
"Тісто-м'яке,податливе і з ним дуже приємно працювати.Вареники виходять пухкими,не розвалюються і сік не витікає!Смакота!"
Тісто
1 яйце
2 ст. ложки м"якого вершкового масла
3 ст.л. сметани
3\4 склянки теплої води(неповна склянка),підігрітої сироватки або кефіру
25 гр.дріжджів розтертих з 1 ч.л. цукру
борошна-3-3,5 склянки
Дріжджі можна замінити содою,погашеною в оцті,теж смачно!
Замісити м"яке тісто і дати йому відпочити,поки ми будемо готувати начинку.
Можна брати будь-які ягоди,сьогодні у нас-вишні
Вишні почистити від кісточок і засипати цукром:на 1 склянку вишень-0,5 склянки цукру.Коли вишні пустять сік,-через 10-15 хв.,відцідити вишні від соку, і починаємо працювати з ніжним тістом!.Розкачати валочок,нарізати його на шматочки і рокачати кожен не дуже тонко,товщиною до 0.5 см.
Підготувати каструлю і друшляк за діаметром однакові,щоб можна було зробити "пароварку".Наливаємо у каструлю наполовину води і доводимо її до кипіння.Дно і стінки друшляка змащуємо вершковим маслом,начиняємо варенички вишнями і складаємо у "пароварку",накрити кришкою і варити на пару 10 хвилин.Вареники збільшуються вдвічі!Вийняти їх і полити розтопленим вешковим маслом і соком,який залишився від вишень.Сметану -1 склянку збити з цукром- 0,5 склянки і ваніліном , подати у окремій посудині.
Приємного.
Якщо у Вас є пароварка-ще краще!!!!