-Рубрики

 -Всегда под рукой

 -Поиск по дневнику

Поиск сообщений в Ltava

 -Подписка по e-mail

 

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 08.10.2011
Записей: 11762
Комментариев: 14797
Написано: 32524


Сливенски милинки

Воскресенье, 09 Сентября 2012 г. 23:25 + в цитатник
http://lety-culinaryadventure.blogspot.com/2010/04/blog-post_14.html

DSC06279 (665x700, 108Kb)

Рецептата е тази:

Мая за хляб, колкото половин кибритена кутийка се разтваря в 100 мл. хладка вода, щипка захар и 1с.л.брашно. Ха сега де! След вимателно взиране в кибритена кутийка и пакетче прясна мая за хляб, реших че половин пакетче от 42-грамовите, ще е достатъчно. :)

След като шупне, се добавят още 200 мл. хладка вода (аз сложих с телесна температура), 1 с.л. олио и две щипки сол. Замесва се тесто с около 500 гр. пресято брашно и се оставя да втаса.

Тавичка се намазва с масло или олио. В купичка се смесват 1 с.л. олио и 1с.л. свинска мас (аз обаче, използвах чисто масло вместо мас), пръстите се намазняват и от втасалото тесто се откъсват малки парчета, които се оформят като кръгли хапки и се нареждат в тавата. Оставят се около 30 минути да втасат отново.

През това време се приготвя крем от: 2 пълни с.л. брашно, 2/3 пакетче размекнато чисто масло (от 125 грамовите пакетчета), 1 с.л. мас (но нея аз я пропуснах), 1 с.л. вода, 1 яйце и щипка сол. Разбиват се добре и с получения крем се заливат втасалите милинки.

Около 15 минути след заливането се пекат в предварително загрятата фурна.
В рецептата пише силна фурна, без уточнение на градусите. Аз пекох на 200 градуса, не посмях на повече, но се получиха добре.

2-ри вариант на заливка:

125-грамово пакетче чисто масло се стопява в микровълновата фурна, прибавя се чаена лъжичка сол, 3-4 с.л. галета. Бърка се до еднородна кашичка. С нея се поливат милинките и после се пекат като в първия вариант на рецептата.

Да ви е сладко!
Рубрики:  Тесто
Метки:  

Процитировано 7 раз
Понравилось: 2 пользователям

Веселина_Динева   обратиться по имени Понедельник, 10 Сентября 2012 г. 00:18 (ссылка)
Е, браво, Нелечка! Любимите ми милинки! Аз ги правя с втората заливка. Супер са! Много ти благодаря!:ok:
Ответить С цитатой В цитатник
Перейти к дневнику

Понедельник, 10 Сентября 2012 г. 00:25ссылка
И при нас във Сливен ги правят със втората заливка,а отгоре поръсват със пудра захар,моля,Весе!:give_hear
Vapnichka   обратиться по имени Пятница, 28 Сентября 2012 г. 23:48 (ссылка)
Вкусняшечка какая! А нет русского перевода? Спасибо!
Ответить С цитатой В цитатник
Перейти к дневнику

Суббота, 29 Сентября 2012 г. 00:52ссылка
Можно закачать страничку на google и он Вам сделает перевод,но если Вы,что-то не поймёте я переведу,пост делала для себя потому и не переводила.
 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку